Hollanda Göçmenlik Şartları. Hollanda’ya İltica Etmek
Özgürlükler ülkesi olan Hollanda’da uzun süre kalmayı veya sürekli yaşamayı düşünüyorsanız, Hollanda tarafından verilen MVV belgesi ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu başvuruyu Türkiye’den veya Hollanda’dan yapabiliyorsunuz.
Hollanda’da başvuru yapıldığı zaman, sizi ülkeye davet eden kişi tarafından başvuru yapılmalıdır. Başvuru Türkiye’den değil de yurt dışından yapılırsa tavsiye niteliğine kavuşur.
İçindekiler
Hollanda Göçmenlik Şartları ve Oturma İzni Kriterleri
Oturma izni alabilmek için Hollanda göçmenlik şartları arasında yer alan birtakım kriterleri yerine getirmelisiniz. Ülkeden oturum izni alabilmek için, aşağıda yer alan kriterlerden birine sahip olmalısınız.
- Serbest İş veya Ücretli İş
- Aile Oluşturma (Hollanda da oturum izni var olan eş veya partner ile evlenmek)
- Eğitim nedeni,
- Stajyer olarak çalışmak,
- Hollandalı bir ailenin yanında 3 yıl veya daha fazla süre kalmış olmak,
- Tıbbi tedavi amacı ile başvuruda bulunmak
Hollanda’da Oturum İzni Almak İçin Gereken Belgeler
Oturma izni almak için Hollanda göçmenlik şartları yerine getirilmelidir. Bunun için gerekli olan birtakım evraklar bulunmakta. Bu evrakların listesi şöyledir;
- İlk olarak Pasaport,
- Başvuru Formunuz,
- 2 adet güncel çekilmiş vesikalık fotoğraf
- Nüfus müdürlüğünden alınan uluslararası doğum kayıt örneğiniz,
- Eşinizin pasaport fotokopisi,
- Eğer evli iseniz aile toplum belgesi ve evlilik cüzdanı,
- Boşanmış iseniz, orijinal boşanma kararınız,
- Yerleşim Temel Bilgi Sınavı yeterliliği (16 ile 65 yaş arasında olan herkesin bu sınava girip geçerli belgesi alması gereklidir)
Not: Yukarıda yer alan orijinal belgelerin tamamı, tercümeleri ile beraberinde sunulmalıdır.
Hollanda Oturum İzni İçin Nasıl Başvuru Yapılabilir?
Hollanda göçmenlik şartları arasında yer alan en önemli kriterlerden birisi de başvuruyu kişinin bizzat kendisinin yapmasıdır. Bu işlemi Ülkemizdeki Hollanda konsolosluğuna veya Hollanda Büyükelçiliğine doğrudan yapabilirsiniz.
Eğer Hollanda da yaşayan birinden davet almadıysanız, ülkede kalma amacınıza bağlı olarak gereken evrak türleri farklılık gösterebilmektedir. Eksiksiz olarak tamamlamanız gereken evraklar, çalışma, eğitim ve evlenme gibi türlere bağlı olarak farklılık gösterir.
Yaptığınız başvuru konsolosluk tarafından Hollanda da yer alan göçmenlik bürosuna iletilir. Yapacağınız bu tarz göçmenlik başvurularınızın süreci 3 ay gibi bir süreyi bulabilmektedir.
Hollanda İzin ve Vize Ücreti
Oturum izin belgesi olan MVV’nin ve diğer belgelerin ücreti, 2005 yılında alınan karar doğrultusunda direkt olarak Hollanda’da bulunan yetkili kurumlara aktarılmaktadır.
Hollanda göçmenlik şartları arasında yer alan kriterleri yerine getirdikten sonra, Hollanda Göçmen ve Vatandaşlık dairesi tarafından başvuru sahibi bilgilendirilir. E-posta vasıtası ile randevu almanız gereken bir durum ortaya çıkacaktır. Olumsuz bir sonuç çıkması halinde size posta aracılığı ile ret cevabı yollanır.
Hollanda Çalışma İzni
Hollanda Çalışma izni ile oturma izni diğer ülkelerde olduğu gibi birbiri ile doğrudan orantılıdır. Bu nedenle oturma iznine başvuru yaptığınız zaman sizden istenilecek birtakım evraklara ihtiyacınız olacaktır.
Gerekli evraklar;
- Pasaport,
- Başvuru formu,
- 2 adet fotoğraf,
- İş sözleşmesi fotokopisi
Hollanda göçmenlik şartları ile ilgili daha fazla bilgi almak için bize aşağıdaki yorum bölümünden ulaşabilirsiniz.
Hollanda ile ilgili aşağıdaki konular da ilginizi çekebilir.
Hollanda’da Üniversite Okumak
Hollanda Çalışma İzni ve Oturma İzni
Hollanda’da İş Kurmak, Şirket Açmak
Hollanda’da Nasıl İş Bulunur?
Hollanda’da Maaşlar ve İşçi Ücretleri
Hollanda’da Çalışmak. Hollanda’da İş İmkanları
Hollanda’da Yaşam Giderleri
Hollanda’da Yaşam Koşulları ve Sosyal Hayat