Cezayir’de Maaşlar. Cezayir’de Asgari Ücret ve İşçilik Ücretleri
Cezayir’de asgari ücret, bu bölgede yaşamak isteyenler tarafından oldukça merak edilmektedir. Cezayir yüzölçümü bakımından, ülkemize kıyasla 3 kat büyüklüktedir. Bu bölgenin en temel geçim kaynaklarının başında petrol ve doğal gaz geliyor. Bu da iş imkanlarının ne kadar geniş olduğunu gözler önüne sermektedir.
Cezayir, yıllar önce çeşitli devletlerin sömürgesi altında kalmıştır. Bu sömürgelerin en büyüğünü de Fransa’dan görmüştür. Fransızlar burada sömürgelerini ilân ettikten sonra bir çok enerji üretim tesisi kurmuşlardır. Bu sebeple de petrol ve doğal gaz alanındaki gelişmelerin önünü açmışlardır.
Ülke genelinde gerek enerji sektörü gerekse inşaat, tekstil ve gıda sektöründe bir çok yabancı çalışan bulunur. Türklerin de yoğun olarak çalışmayı tercih ettiği bu ülkede işçilik ücretleri yerel halka göre oldukça yüksek seviyelerdedir.
Her ne şartlarda olursa olsun yerel asgari ücretin altında maaş ödenmesi yasaktır.
İçindekiler
Cezayir’de Asgari Ücret – İşçi Maaşları
Cezayir’de asgari ücret ortalama olarak 268 Dolar civarındadır. Belirtilen bu resmi rakam, bölgedeki vatandaşlar için oldukça düşük olarak algılanmaktadır. Asgari ücretin Cezayir’deki karşılığı ise 32 bin Cezayir Dinarı’dır.
Asgari ücret bu şekilde bakıldığında sizlere düşük gelebilir. Ancak bölgedeki halkın büyük bir kısmı, aylık olarak en az 500 Dolar civarında kazanmaktadır. Belirttiğimiz gibi bu işten işe göre değişkenlik gösterebilmektedir. Kendinizi geliştirmeniz, daha fazla kazanmanıza yardımcı olacaktır. Cezayir’de çalışanların %25’lik kısmı aylık olarak 1500 Doların üzerinde kazanmaktadır. Bu da ortalama rakamın çok üstündedir.
Cezayir’de maaşlar çalışılan iş yerinin hangi ülkeye ait olduğuna göre de değişir. Birçok Türk firması Cezayir’de faaliyet göstermektedir. Türk firmalarının en çok personel aradığı sektörlerin başında inşaat işçisi geliyor. Sürekli olarak artan inşaat faaliyetleri, beraberinde çalışacak yeni eleman ihtiyacını gerekli kılıyor. Cezayir’e gidip çalışmak isteyen kişiler bu konuda çok fazla araştırma yapıp gideceği firmayı iyi tanımalıdır. Bu firmalar, çalışacak olan personeller ile en az 1 yıllık sözleşme imzalamaktadır. Çeşitli ülkelerde çalışarak hem yurt dışı deneyimi kazanabilir, hem farklı kültürleri tanıyabilir, hem de para kazanabilirsiniz.
Cezayir’de maaşlar, sektörden sektöre ve işten işe göre değişkenlik göstermektedir. Bölgedeki maaşlar genel olarak 1000 – 1250 Dolar arasında değişmektedir. Belirtilen maaşlar ortalama maaşlardır.
Neden Cezayir’de Çalışılmalıdır?
Sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda pek çok yabancı ülkedeki vatandaşlar da Cezayir’de çalışmak istiyor. Cezayir’de çalışmak için sizlere birçok neden sıralanabilir;
- Her şeyden önce Cezayir’de oldukça çeşitli iş imkanları bulabilirsiniz. Yukarıda da saydığımız gibi birden çok sektörde iş imkanı bulunmaktadır.
- Bölgenin gelişmeye başlaması, buraya yatırım yapan firmaların sayısını arttırmaktadır. Bu sebeple firmalara güven her geçen gün artmaktadır.
- Konum olarak iki ülkenin birbirine olan yakın mesafesi büyük avantajdır. Ortalama 3 saat uçuş mesafesindedir.
- Cezayir’de en kötü asgari ücret ile çalışırsınız. Cezayir’de asgari ücret 268 Dolar olarak belirtiliyor. Bu da yaklaşık 32 bin Cezayir Dinarı yapmaktadır. Ama belirttiğimiz gibi bu ücret en düşük ödenen rakamdır ve genelde yerel halk bile bu ücretin çok üzerinde almaktadır. Çalışacağınız işe göre ücretiniz değişkenlik gösterecektir.
- Orta kademe usta seviyesindeki inşaat işçileri 2-3 bin dolar civarında kazanmaktadır. Mühendisler 4-5 bin dolar civarında iş bulabilmektedir. Vasıfsız işçiler için ortalama ücretler 1.000 dolar civarındadır.
Cezayir’de Çalışmak İsteyenler İçin Ülkedeki Çalışma Koşulları
Cezayir’de maaşlar genel olarak yukarıdaki şekildedir. Pek çok ülke, gelişmekte olan Cezayir’e yıllık olmak üzere çeşitli sayıda elemanlar götürmektedir. Buradaki firmalar, çalışanların konaklama ihtiyaçlarını karşılayarak, onların ekonomik özgürlüğünü kazanmalarına yardımcı oluyor. İşçi alımları için firmaları sürekli olarak takip etmelisiniz. Yabancı işçi olarak Cezayir’e giden kişiler, burada daha fazla kazanmaktadırlar.
Burada maaşı belirleyen şey, kişilerin nitelikleri ve özellikleridir. Niteliğiniz, özelliğiniz ve deneyiminiz ne kadar çok olursa, alacağınız fiyatlar da aynı doğrultuda artış gösterecektir.
Bölgede bulunan her sektördeki firmalar, belirli zamanlarda alım yapmaktadır. Alımların en çoğunu ise inşaat sektörü yapmaktadır. Bundan sonra ise en çok alım yapan sektörlerin başında tarım sektörü gelmektedir. Bölgenin nüfusuna, gelirine ve burada bulunan firmaların sayısına bakacak olursak, kazançların iyi olduğunu söylememiz mümkündür.
Üniversite Eğitim Almayan Kişiler İçin Cezayir’de İş İmkanları
Üniversite eğitimi almamış kişiler hayatlarını kurtarmak için yurt dışında çalışma imkanlarını araştırmaktadır. Cezayir, eğitim almayan kişiler için de geniş çalışma imkanları sunmaktadır. Akdeniz bölgesinde bulunan Cezayir’in suya yakın olması sebebiyle aslında tarım ülkesi olduğunu belirtebiliriz.
Bunun dışında yine deniz kıyısında olduğu için, deniz taşımacılığının da yaygın olarak yapıldığının altını çizmek istiyoruz.
Gıda sektörü olsun, tekstil sektörü olsun, pek çok sektör için iş imkanı çok çeşitlidir. Bu sebeple çeşitli ülkelerden yabancıların akın ettiğini belirtebiliriz.
Vasıfsız işçiler yada üniversite eğitimi olmayan kişiler için başlıca iş alanları; inşaat işçiliği, tekstil işçiliği, enerji ve petrokimya sektöründeki fabrikalarda ara eleman, hizmet sektöründe aşçılık, kuaförlük, şoförlük ve oto tamirciliği gibi meslekler sayılabilir.
Cezayir’de Çalışmak, Cezir’de maaşlar ve işçi ücretleri ile ilgili daha fazla bilgi almak ve görüş bildirmek için aşağıdaki yorum bölümünden bizlere ulaşabilirsiniz.
Cezayir ile ilgili daha fazla bilgi almak için aşağıdaki konulara da göz atabilirsiniz;
Cezayir’de Yaşam Masrafları – Ortalama Aylık Giderler
Cezayir’de Nasıl İş Bulunur? Cezayir’de İş Bulmanın Yolları
Cezayir’de İş İmkanları Nelerdir? Cezayir İş İlanları
Cezayir’de İş Kurmak. Cezayir’de Ne İş Yapabilir?
Cezayir’de Yaşam Koşulları ve Sosyal Hayat
Cezayir Vizesi, Cezayir Çalışma izni ve Oturma İzni
Cezayir’de Üniversite Okumak. Cezayir Üniversite Ücretleri
[…] Cezayirde Çalışma Şartları ve Maaşlar […]