Cezayir Vizesi, Cezayir Çalışma izni ve Cezayir Oturma İzni
Cezayir’de yaşamak, geçici olarak konaklamak yada tatile gideceklerin mutlaka Cezayir vizesi alması gerekiyor. Cezayir vizesi, öğrenciler için ayrı, turistler için ayrı, Cezayir’de çalışacak yada uzun süreli kalacak kişiler için ayrı olarak düzenlenmektedir. Aynı zamanda bu amaçla gidecek olan kişilerin de evrakları ve vize ücretleri de birbirinden farklıdır.
İş projeleri, günlük seyahatler, fuarlar ve toplantılar gibi çeşitli amaçlar için mutlaka vize işlemlerinin yapılması gerekmektedir.
İçindekiler
Turistik Amaçlı Cezayir Vizesi
Turistik amaçlı Cezayir vizesi almak istiyorsanız, mutlaka aşağıda belirtilen belgeleri hazırlamanız gerekir.
- Otel rezervasyonu
- Son 6 ay içerisinde çekilen fotoğraf,
- 2 tane Cezayir vizesi için başvuru formu, (Belgelerin mutlaka başvuran kişi tarafından doldurulması, bilgilerin okunaklı yazılması ve imzalanması gerekmektedir)
- Cezayir’e gitmek için geçerliliği en az 6 ay olan pasaport, (Pasaportunuzda boş sayfa olması ve yıpranmış olmaması gerekmektedir)
Turistik vizenin fiyatları, kalacağınız gün ve giriş sayısına göre değişiklik göstermektedir. 1 aylık tek girişli vize ücreti 80 Euro olarak belirtilmektedir.
Başvuru yaptığınızda belgelerinizin eksiksiz olduğunu kontrol etmelisiniz. Eksik olan evraklar sebebiyle, başvurunuz kabul edilmeyebilir. Şunu belirtmekte fayda var: Turistik Cezayir vizesi başvurusunda bulunan kişilere çalışma imkanı verilmez. Tatil sebebiyle gidip, orada çalışmaya başlayan kişilere ceza uygulanır.
Cezayir Öğrenci Vizesi
Türkiye’de okuyan öğrenciler, eğitimlerinde farklılık yaratmak için Cezayir’e gitmek isteyebiliyor. İki ülke arasındaki ticaret son zamanlarda arttığı için, öğrenci vizesine başvuranların sayısında artış görülüyor. Öğrenci vizesi almak isteyenler, mutlaka oradaki bir kurumdan eğitim alması ve kurumun da bunu onaylaması gerekiyor.
Cezayir öğrenci vizesi için gerekli olan evrakları şu şekilde belirtebiliriz:
- Her şeyden önce öğrenci olduğunu belgeleyecek okul kimlik kaydı ve okul kaydınızı gösteren belge,
- Cezayir Başkonsolosluğu için yazılan bir dilekçe, (Dilekçenin asıl amacı vize talebidir)
- 2 tane Cezayir vizesi için başvuru formu, (Belgelerin mutlaka başvuran kişi tarafından doldurulması, bilgilerin okunaklı yazılması ve imzalanması gerekmektedir)
- Cezayir’e gitmek için geçerliliği en az 6 ay olan pasaport, (Pasaportunuzda boş sayfa olması ve yıpranmış olmaması gerekmektedir)
Cezayir Çalışma İzni
Cezayir, çalışma ve iş olanağı açısından çok zengin bir bölgedir. Buraya yapılan yatırımlar son zamanlarda oldukça fazladır. Bu da bölgedeki iş olanaklarını arttırmaktadır. Bunun farkında olan birçok kişi Cezayir çalışma izni almak için büyük çaba sarf etmektedir. Cezayir’de çalışma izni alabilmeniz için bazı evrakları hazırlamanız gerekiyor. Bu belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz:
- Cezayir’de çalışacağınız firmayla bir sözleşme yapmanız gerekiyor. Bu sözleşme ise, Cezayir Çalışma Bakanlığı tarafından onaylanmalıdır.
- Cezayir’de çalışacağınızı kanıtladığınız bir belgenin olacağı gibi, ülkeye geri dönüş yapabileceğinizi gösteren bir taahhütnamenin olması gerekiyor. Belgenin Cezayir Çalışma Bakanlığı tarafından onaylanması gerekiyor.
- Geçici çalışma izni almalı ve bunu da Cezayir Çalışma Bakanlığı’na onaylatmalısınız.
- Vize talep dilekçesi hazırlanmalıdır. Bu belge, Türkiye’de çalıştığınız kurum tarafından hazırlanmalıdır. Belge içerisinde gidiş dönüş tarihleriniz belirtilmeli ve seyahat edebileceğiniz ifade edilmelidir. Belgenin mutlaka kurumun yetkilisi tarafından imzalı olması gerekmektedir.
- 2 adet fotoğraf (Fotoğraflar biyometrik olmalıdır)
Cezayir çalışma izni ücretleri çalışılacak süreye ve başvuran kişinin durumuna göre değişkenlik gösterebilmektedir. Ancak ortalama olarak ücret 80 Euro civarında olabilmektedir. Net fiyatı, durumunuz ve kalacağınız süre değiştirmektedir.
Cezayir Oturma İzni
Cezayir oturma izni alabilmeniz için, istenilen belgelerin ve evrakların eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Belgeler mutlaka 2 nüsha şeklinde hazırlanmalıdır.
- Dil Bilgisi: Az da olsa Arapça bilindiğine dair belgeler
- Biyometrik Fotoğraf: Fotoğraflar en fazla 3 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Bu belgeler mutlaka güncel olmalıdır. Ailenin bilgilerini eksiksiz bir şekilde içermelidir.
- Pasaport: Pasaport 10 yıl içerisinde çıkartılmış olmalıdır. Aynı zamanda en az 2 boş sayfası olmalıdır.
- Evlenme Kayıt Örneği: İçerisinde yabancı uyruklu eşin bilgileri olmalıdır.
- Eğer evlenecek kişinin daha önceden almış olduğu Türk vatandaşlığı bulunmuyorsa, bu durumda kişinin Cezayir doğum belgesi gerekir.
- Evlenecek olan kişi 16 yaşındaysa, mahkeme kararı gerekir. (Arapça tercüme edilecek)
- Cezayir’deki eşe ait oturma izninin olması gerekmektedir.
Yukarıda belirtilen belgelere ek olarak farklı belgelerde istenebilmektedir.
Cezayir’e gitmek için, vize başvurunuzu önceden Türkiye’deki Cezayir Başkonsolosluklarına yapmanız gerekmektedir. Cezayir vizesini, Cezayir sınır kapısında almanız mümkün değildir.
Cezayir vizesi, oturma izni ve çalışma izni ile ilgili daha fazla bilgi için bize aşağıdaki yorum bölümünden yazabilirsiniz.
Cezayir ile ilgili diğer konular için aşağıdaki linklere göz atabilirsiniz;
Cezayir’de Yaşam Masrafları – Ortalama Aylık Giderler
Cezayir’de Nasıl İş Bulunur? Cezayir’de İş Bulmanın Yolları
Cezayir’de İş İmkanları Nelerdir? Cezayir İş İlanları
Cezayir’de İş Kurmak. Cezayir’de Ne İş Yapabilir?
Cezayir’de Maaşlar. Asgari Ücret
Cezayir’de Yaşam Koşulları ve Sosyal Hayat
Cezayir’de Üniversite Okumak. Cezayir Üniversite Ücretleri