Malta Göçmenlik Şartları. Malta’ya İltica Etmek
Birçok yurt dışı deneyimi olan insanın gittikleri yer arasında olan Malta, genelde ismini dil okulları veya vergisiz şirket kurma ile kolay ticaret yapma konularında duyduğumuz bir ülkedir.
Diğer Avrupa ülkeleri gibi Malta da dış ülkelerden göçmen kabul etmektedir. Özellikle birçok ülkeye nazaran daha kolay sayılabilecek göçmenlik şartları ile bir çok kişi tarafından tercih edilebilir bir ülke konumundadır.
Malta Göçmenlik Şartları
Malta’ya, diğer pek çok ülkede olduğu gibi istenilen kriterleri yerine getirdiğiniz zaman çalışma izni yardımıyla gidebilirsiniz. Ayrıca gelirinizin, sizin yaşamını karşılayacak olduğunu ibraz edebiliyorsanız o zaman da belirli bir süre için oturma izni alabilirsiniz.
Yada aile bireylerinden birisi Malta da ikamet ediyorsa onun aracılığıyla da oturma izni alabilirsiniz.
Bu izinler ile ülkede kalabilmek mümkün ama uzun süreli kalmalar için istenilen göçmenlik şartları arasında 5 yıl kesintisiz olarak Malta da kalmak var.
Malta’nın, göçmenlik açısından diğer Avrupa ülkelerine nazaran bir adım öne çıkmasının asıl nedeni, aşağıda yazılan hükümlerin yerine getirildiği takdirde 12 ay gibi kısa sürede Malta vatandaşı olabilme hakkının verilmesidir.
Yatırım Yaparak Malta Vatandaşlığı Elde Etmek
Yatırımcıları ülkeye çekmek adına, Malta ekonomisinin gelişmesi için devlete 650 Bin Euro bağışta bulunmanız gerekiyor. Bu meblağı karşılayabiliyorsanız ve tabii ki 650 Bin Euro bağış yapmayı kabul ediyorsanız Malta Hükumeti size göçmenlik imkanı sunuyor.
Eğer beraberinizde karınız ya da 18 yaşın altı çocuğunuzu da götürmek gibi bir planınız varsa ikisi için de ayrı ayrı artı 25 Bin Euro yatırmanız veya varsa 18 yaş üstü bir çocuğunuz için de 50 Bin Euro daha ödemeniz gerekir.
Bunların yanında ise, Malta’da yer alacak şekilde en az 350 Bin Euro değerinde bir ev almanız veya yıllık en az 16 Bin Euro ve üzeri kira ödemeniz bekleniyor.
Tüm bunları yaptıktan ve ödemeleri sorunsuz gerçekleştirdikten sonra ise tekrardan Malta Hükumetine son bir destekte daha bulunmanız gerekiyor. Bu son destek ise, hisse senedi veya bono demeçleri üzerinden 150 Bin Euro değerinde bir yatırım yapmanızdır.
Her ne kesimden insan olursanız olun eğer bu destek ve ödemeleri eksiksiz şekilde yerine getiriyorsanız, Malta devleti size 12 yıllık Malta vatandaşlığı hakkı veriyor.
Tüm dünya ülkeleri gibi oturum izni ve sonrasında Malta vatandaşlığına sahip olmak için temel kıstas ekonomik açıdan kendine yeterliliktir. Malta vatandaşlığı talebinde bulunan başvuru sahibi finansal anlamda Malta hükumetinden herhangi bir maddi destek almadan kendi hayatlarını idame ettirebilecek olanaklara ve gelire sahip olmalıdır.
Malta Hükumetinin aslında Göçmenlik şartları konusunda istediği yegane şartı ülkenin ekonomik refah seviyesine destek olmanızdır.
Diğer ülkeler gibi eğitim, dil, meslek gibi beceriler yerine sadece paranızın olması bu ülkenin vatandaşı olmanız için yeterlidir.
Neden Malta Vatandaşlığı?
Şunu unutmamakta fayda var, Malta 2004 yılında Avrupa Birliği’ne geçmiş; 2007’de ise Schengen Anlaşması kapsamında Schengen Bölgesi’ne dahil olmuştur. Malta vatandaşlığı ile birlikte tüm Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat ve oturum hakkı kazanmış olursunuz.
Malta göçmenlik şartları ile ilgili daha fazla bilgi almak için bize aşağıdaki yorum bölümünden yazabilirsiniz.